Nieuws

Waar moet je opletten bij het verzekeren van een oldtimer?

Wanneer je een oldtimer koopt waarmee je de weg op wilt, is het van groot belang dat je de juiste verzekering afsluit. Ook is het belangrijk om een zo goedkoop mogelijke verzekering te vinden. Natuurlijk wel naar jouw belangen, maar het is zonde om te veel geld te betalen als dit niet nodig is. Laat staan als je een oldtimer hebt, dan is het zeker van belang dat deze goed verzekerd is.

Kies een geschikte autoverzekering

Om te beginnen is het belangrijk om vast te stellen welke autoverzekering je af wilt sluiten voor je oldtimer. Er zijn drie verschillende mogelijkheden als het gaat om de verzekering van een auto. Afhankelijk van de waarde van de oldtimer kun je verschillende keuzes maken. In principe levert elke keuze andere voordelen op.

Een WA en WA+ diefstal verzekering

Allereerst kun je de oldtimer WA verzekeren. Dit wordt afgeraden want dan is de auto enkel verzekerd voor schade aan anderen. Ook tegen diefstal ben je in dit geval niet verzekerd. Bij een mooie oldtimer is het sterk aan te raden om de auto ook te verzekeren tegen diefstal. De kosten van deze extra optie valt relatief gezien mee. Let er hierbij wel op dat je de verzekering afsluit bij het juiste bedrijf.

Een all risk verzekering

Naast WA en WA+ diefstal kun je de oldtimer ook all risk verzekeren. Als je een dure en exclusieve oldtimer hebt is dit de beste optie. Bij een all risk verzekering ben je namelijk verzekerd tegen alle risico’s. Dit zijn schades aan anderen, diefstal en tot slot schade aan je eigen voertuig. Dit betekent dat je auto ook verzekerd is als jij fout zit bij een ongeluk. Door het beperkte risico dat ontstaat door een all risk verzekering, is het voor velen erg prettig om all risk verzekerd te zijn.

Kijk goed naar de polisvoorwaarde

Een ander belangrijk punt bij het afsluiten van een autoverzekering is dat je op de polisvoorwaarden moet letten. In de polisvoorwaarden van een verzekering worden een aantal belangrijke punten benoemd die van invloed kunnen zijn op jouw mening over de verzekering. Punten als het eigen risico en het opzegtermijn van de verzekering worden onder andere benoemd in de polisvoorwaarde. Hierom is erg verstandig om de polis voorwaarden nauwkeurig door te nemen. Dit is een erg lange en saaie bezigheid, maar het helpt je wel om moeilijkheden voor te zijn. Vervolgens kun je op een blaadje of in een document plus en minpunten per verzekering noteren. Deze kun je tot slot gemakkelijk vergelijken om tot de beste verzekeringsmaatschappij te komen.

Let op dat je niet te veel betaald

Tot slot is het belangrijk dat je goed let op de premie van de verzekeringen. Dit is van belang zodat je maandelijks niet een te hoog bedrag aan premie voor de verzekering betaald. Niemand wilt te veel geld betalen, dus let hier goed op bij het zoeken naar een geschikte verzekeraar. Een handig hulpmiddel om de premies van verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken is een vergelijkingssite. Op deze sites vind je de goedkoopste verzekeringsmaatschappijen.

Reacties uitgeschakeld voor Waar moet je opletten bij het verzekeren van een oldtimer?