Nieuws

Oldtimer financieren met deze tips

Er zijn veel mensen die intens kunnen genieten van een oldtimer.  Dit is niet vreemd, want het is voor sommige mensen jeugdsentiment en daarnaast heeft een oldtimer vaak ook een bijzondere uitstraling. Gelukkig voor deze mensen is het mogelijk om zelf ook een oldtimer te kopen. De kans is enkel wel groot dat je het zelf niet in een keer kunt financieren, daarom zijn er andere mogelijkheden waardoor jij de auto wel kunt kopen. In dit artikel lees een aantal tips om je oldtimer te financieren.

Een oldtimer kan ook een investering zijn

Om te beginnen is het handig om te weten dat een oldtimer ook een investering kan zijn. Een oldtimer zal momenteel veel geld waard zijn, maar over nog eens tien jaar zal de waarde nog meer kunnen toenemen. Hierom is een oldtimer over het algemeen een goede investering.

Een lening waarmee je de oldtimer kunt financieren

De eerste mogelijkheid om een oldtimer te financieren is door een lening af te sluiten. Een lening auto wordt ook wel een autofinanciering genoemd. Dit is vaak een persoonlijke lening. Verder wordt er aan het begin van de lening vaak een vast rentepercentage vastgesteld die de gehele lening periode hetzelfde blijft. Je krijgt eenmalig een geleend bedrag op je rekening gestort waarmee je een auto kunt financieren. Vervolgens betaal je maandelijks het geleende geld aan de organisatie terug met rente over het totale leenbedrag. Dit betekent dat een lening wel altijd geld kost. Op het moment dat je een financiële meevaller hebt waardoor je meer geld kunt besteden aan de aflossing van de schulden is dit bij veel organisaties ook mogelijk. Zorg er voordat je een lening afsluit wel voor dat je weet wat de exacte voorwaarden zijn.

Snel geld en sparen

Een andere mogelijkheid om een oldtimer te financieren is door een grote financiële besparing te doen waardoor je meer geld overhoud om te sparen. Een voorbeeld waarmee jij je kosten kunt besparen is door een goedkopere hypotheek af te sluiten. Hier moet je wel voor verhuizen, maar het geld wat je dan verdient en vervolgens maandelijks minder betaald is mogelijk erg veel. Ook kun je gewoon een doel stellen voor jezelf. Als je een oldtimer bijvoorbeeld over tien jaar wilt kopen kun je berekenen hoeveel geld je daar maandelijks voor moet sparen. Aan de hand van een goede en reële berekening kun je gemakkelijk sparen, zeker als je het graag wilt.

Geld achter de hand houden

De laatste tip uit het artikel is houd ook rekening met de bijkomende kosten van een oldtimer. Een oldtimer is erg mooi, maar de kans op problemen is groter door ouderdom en dergelijke, daarnaast is het onderhouden van een oldtimer vaak duurder dan het onderhoud van een nieuw voertuig. Het is wel erg belangrijk om een oldtimer goed te onderhouden, anders zal de auto zijn waarde en mogelijk ook zijn mooie uiterlijk verliezen. Om deze punten te behouden is het noodzakelijk dat je naast het aankoopbedrag van de oldtimer ook wat onderhoudsgeld achter de hand hebt.

Reacties uitgeschakeld voor Oldtimer financieren met deze tips