Nieuws

Zo kunt u uw BPM berekenen

Iedereen die een auto of een motor wil aanschaffen krijgt ermee te maken: de Belasting Personenauto’s en Motorrijwielen, beter bekend als BPM. Dit is een belasting op de aanschaf en de import van motorrijtuigen. Voor de auto- of motor eigenaar valt er niet aan de BPM te ontkomen, maar u kunt er wel op besparen. Hieronder leest u de juiste manier om de hoogte van de BPM te berekenen, hoe u deze belasting moet betalen en waar u op kunt besparen.

De hoogte van uw BPM berekenen

Wilt u de hoogte van uw BPM berekenen en heeft u een personenauto? Voer dan de CO2-uitstoot in gram per kilometer in bij een van de online BPM calculators, evenals de brandstof die u gebruikt en de leeftijd van uw auto. Heeft u een bestelwagen of een motor, dan hoeft u alleen de netto catalogusprijs te weten.

Hoe betaalt u BPM?

Net als bij alle belastingen dient u de BPM direct aan de Belastingdienst te betalen. Log in op de website van de Belastingdienst en voer daar de juiste gegevens in. Na het indienen krijgt u direct een e-mail met daarin het over te maken bedrag.

Zo bespaart u op de BPM

Vrijwel iedereen mag een bepaald bedrag aftrekken van de BPM. Hiervoor dient u eerst de waarde van uw voertuig te bepalen. Dit kunt u doen door een koerslijst of een taxatierapport in te vullen. U kunt hier ook een forfaitaire afschrijvingstabel voor gebruiken die door de belastingdienst zelf wordt aangeboden, maar dit is niet de meest voordelige manier.

Bron: https://mijnbpm.nl/

Reacties uitgeschakeld voor Zo kunt u uw BPM berekenen