Nieuws

Waarom het importeren van een auto uit het buitenland interessant kan zijn

Het importeren van een auto wordt steeds populairder. Vroeger waren er slimme handelaren die hun voorraad uit het buitenland importeerden en hier verkochten, importeren ook steeds meer particulieren hun auto uit het buitenland. Er zijn veel voordelen waar je van kunt profiteren. Wil je weten of het importeren van een auto voor jou ook interessant kan zijn? Lees dan snel verder.

Prijsvoordeel

Het grootste voordeel van auto import is waarschijnlijk het prijsvoordeel. Auto’s zijn in het buitenland vaak veel goedkoper. Ook kun je vaak slim omgaan met de belasting, waardoor er na import vaak nog een flink financieel voordeel overblijft. De meeste auto’s die worden geïmporteerd komen uit Duitsland of België. De aanschafwaarde is daar vaak een stuk lager dan in Nederland.

Groter aanbod

Een voordeel van een auto importeren uit België of Duitsland is dat je gebruik kan maken van een veel groter aanbod dan in Nederland. Duitsland is een groot land en is de bakermat van een aantal bekende automerken die ook in Duitsland worden geproduceerd. Om deze reden kan de aanschafwaarde van een Mercedes of BMW een stuk lager liggen. Ook zijn de auto’s vaak completer uitgerust, met meer opties en speciale functionaliteiten. Je krijgt dus meer auto voor minder geld.

Hulp inroepen van een expert

Het importeren van een auto uit het buitenland kan nogal wat voeten in de aarde hebben. Het is mogelijk om het zelf te doen, maar je krijgt te maken veel administratieve rompslomp. De BPM taxatie moet uitgevoerd worden en hiervan moet aangifte gedaan worden bij de belastingdienst. Hierbij kunnen fouten ontstaan, waardoor je vele jaren later naheffingen kunt krijgen. Wil je dit liever voorkomen, dan kan het handiger zijn, om het importproces door een specialist te laten uitvoeren. Deze heeft veel ervaring met het importeren van auto’s uit het buitenland. Zo weet je zeker dat er geen fouten uit onervarenheid ontstaan.

Reacties uitgeschakeld voor Waarom het importeren van een auto uit het buitenland interessant kan zijn