Nieuws

Is het slim om voor shortlease te gaan en wat zijn de voordelen?

Shortlease, misschien heb je er al wel eens van gehoord. Maar het kan ook zijn dat dit de eerste keer is dat je deze term hoort. Toch is het interessant om hier meer te weten over te komen. Shortlease is een vorm van zakelijk leasen waar ondernemers steeds vaker voor kiezen. De naam zegt het in feite al: hierbij gaat het om het leasen van een auto voor een kortere contractduur. Waar je gemiddeld genomen een auto zou leasen voor 2 tot 5 jaar, is de contractuur bij een shortlease contract een stuk korter. Zowel voor ZZP’ers als MKB’ers is dit een interessante optie. Alles over shortlease lees je hier.

Wat zijn de voordelen van een shortlease?

Vaak horen we van ondernemers dat ze duur van een contract te lang vinden als ze een auto voor de zaak gaan leasen. Gemiddeld zit je toch al snel aan een contract van 2 tot 5 jaar vast. Gelukkig kan het tegenwoordig ook een stuk korter, in de vorm van een shortlease. Hiermee kun je voor korte tijd een auto leasen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld medewerkers met een proeftijd. Blijken jullie toch geen match te zijn, dan zit je niet alsnog vast aan een lang contract.

De flexibiliteit van een shortlease is één van de grootste voordelen. Naast een nieuwe medewerker met proeftijd kan het ook zo zijn dat er gewerkt wordt met seizoensgebonden of tijdelijke projecten. Zo zit je nooit meer vast aan contracten met een lange duur. Ook op een ander gebied wordt er flexibiliteit geboden. Een shortlease maakt het namelijk gemakkelijker om over te stappen op een andere auto. Dit stelt je in staat om geregeld van auto te wisselen. Dit is perfect voor iedereen die van variatie houdt of gewoon continu in de nieuwste auto’s wil rijden.

Je bepaalt zelf of je in een nieuwe of tweedehands auto gaat rijden. Zo is er namelijk ook de optie voor occasion lease.  Bovendien kun je direct de weg op. Nadat het contract voor het leasen is ondertekend, kun je meteen gaan rijden in je auto. Lange wachttijden horen bij veel lease maatschappijen tot de verleden tijd. Overweeg jij nu ook om te kiezen voor een shortlease?

Reacties uitgeschakeld voor Is het slim om voor shortlease te gaan en wat zijn de voordelen?