Nieuws

Op zoek naar een betaalbare elektrische auto? 3 verschillende modellen op een rij

Wil jij graag een elektrische auto te kopen, maar heb je niet zo’n groot budget? Geen zorgen, er komen gelukkig steeds meer betaalbare elektrische auto’s op de markt. Wij hebben 3 verschillende modellen voor je op een rij gezet, zodat jij ook met een kleiner budget kunt profiteren van de voordelen van elektrisch rijden.

Dacia Spring Electric

De Spring Electric is een compacte stadsauto die alle favoriete kenmerken van een Dacia heeft: een oersterke basis, uiterst comfortabel en zeer betaalbaar. Daarnaast onderscheidt hij zich met een unieke SUV-stijl in combinatie met een volledig elektrische aandrijving.

Het fijne aan de Dacia Spring is dat je door te remmen de energieterugwinning inschakelt, waardoor de batterij wordt opgeladen met de energie die wordt gegenereerd tijdens het remmen. Het voordeel hiervan is dat je de auto minder snel hoeft op te laden. De Dacia Spring biedt het meeste laadvermogen in zijn segment. Daarnaast heeft hij een ruime bagageruimte en een neerklapbare achterbank, die samen voor 290 liter bagageruimte capaciteit zorgen.

Je hebt de Dacia Spring Electric al vanaf €18.550.

Actieradius: 230 kilometer

Renault Twingo E-Tech Electric

Met de elektrische Renault Twingo ben je het stadsverkeer volledig de baas. Dit is te danken aan de wendbaarheid en besturing van een stadsauto, in combinatie met de felheid van een elektrische motor. Deze elektrische auto beschikt over een vermogen van 60 kW (82 pk) en een koppel van 160 Nm. Dat allemaal terwijl hij een compact formaat heeft met de beste draaicirkel van zijn klasse.

Hoewel de Twingo misschien klein oogt, biedt hij veel ruimte en modulariteit. Slimme opbergopties zorgen ervoor dat jij kunt genieten van een ruim en praktisch interieur. De Twingo is standaard uitgerust met een EASY LINK multimedia- en navigatiesysteem inclusief sub woofer, draadloze oplader voor smartphone én ondersteuning Android Auto en Apple CarPlay.

Je hebt de Renault Twingo E-tech Authentic al vanaf €20.600.

Actieradius: 190 kilometer

Smart EQ fortwo

De elektrische smart blijft één van de goedkoopste elektrische auto’s in Nederland. De Smart EQ fortwo is qua vermogen gelijk aan de Renault Twingo Electric, al heeft de Smart een iets kleiner accupakket. Het is een fijn, trendy stadswagentje waarmee je je makkelijk door het stadsverkeer kunt manoeuvreren. Dit heeft de smart te danken aan haar draaicirkel van nog geen zeven meter. Leuk weetje: voor €3000 extra kun je ook rijden in de cabrioversie van deze auto.

Je hebt de Dacia Spring Electric al vanaf €23.995.

Actieradius: 135 kilometer

Rijden maar

En, waar gaat jouw voorkeur naar uit? Voor welke elektrische auto je ook gaat, vergeet in ieder geval niet om een autoverzekering af te sluiten!

Reacties uitgeschakeld voor Op zoek naar een betaalbare elektrische auto? 3 verschillende modellen op een rij