Nieuws

Verschillende parkeeropties op en bij de luchthaven

Sommige reizigers zijn zich er nog steeds niet van bewust dat er, wanneer ze naar het buitenland moeten reizen, een goedkoper alternatief voor het parkeren van hun voertuig op de luchthaven is. Door verschillende parkeeropties te bekijken, kun je echt geld besparen en met een gerust hart je voertuig tijdens je reis achterlaten.

Op de luchthaven zelf parkeren

Alle luchthavens bieden twee soorten parkeerplaatsen aan, namelijk plaatsen waar je lang kunt parkeren en plaatsen waar je maar kort mag parkeren. De plaatsen waar je kort mag parkeren, worden meestal gebruikt door chauffeurs die passagiers afzetten of ophalen of door passagiers, die dezelfde dag weer zullen terugkeren. Als je langer dan één dag op een parkeerplaats moet parkeren, die voor kort parkeren is bedoeld, is dat aanzienlijk duurder omdat kort parkeren ongeveer twee keer zo duur is als lang parkeren.

Bij het gebruik van een plek op de luchthaven voor lang parkeren, kan een bus je naar de gewenste terminal brengen.

Een gereserveerde parkeerplaats

Of je nu een parkeerplaats buiten de luchthaven of een parkeerplaats op de luchthaven gebruikt, een vooraf gereserveerde plaats is meestal een stuk voordeliger en vooraf reserveren is ook echt aan te bevelen.

Parkeren buiten de luchthaven

Jarenlang was parkeren op de luchthaven voor reizigers de enige optie, wat ertoe leidde dat bedrijven hoge parkeerkosten konden vragen. Aanbieders van parkeerplaatsen buiten de luchthaven zagen vanwege deze hoge prijzen een commerciële kans om hun diensten dichtbij de luchthaven te gaan aanbieden en dan voor gratis vervoer naar de luchthaven te zorgen. Exploitanten buiten de luchthaven creëerden niet alleen een alternatieve parkeermogelijkheid, maar ook een meer concurrerende markt. Sommige klanten zullen altijd de parkeerplaatsen op de luchthaven blijven gebruiken, maar steeds meer prijsbewuste reizigers hebben toch de neiging om parkeerterreinen buiten de luchthaven te gaan gebruiken.

Valet parking (parkeren met chauffeur)

Dit is de duurste parkeeroptie maar zorgt ook voor het meeste gemak en wordt vooral door zakelijke reizigers gebruikt voor wie tijd van essentieel belang is. Normaal gesproken word je bij de terminal opgewacht of op een vooraf afgesproken punt en wordt je auto vervolgens naar een beveiligde parkeerplaats gereden. Bij terugkomst staat je auto buiten de aankomsthal weer op je te wachten.

Bezoek onze website eazzypark.nl om de goedkoopste en de veiligste parkeerplaats dichtbij Eindhoven Airport te kunnen ontdekken.

Reacties uitgeschakeld voor Verschillende parkeeropties op en bij de luchthaven