Nieuws

Leuke feitjes over makkelijke kilometerregistratie

We kennen allemaal de kilometerregistratie. Het is noodzakelijk voor zakelijke rijders om hun gereden kilometers en de bijbehorende kosten goed bij te houden voor de Belastingdienst. Het bijhouden van de registratie zelf is niet altijd even leuk, maar wist je dat er leuke feitjes zijn over makkelijke kilometerregistratie?

Digitale kilometerregistratie bespaart tijd en geld

Handmatige kilometerregistratie kost tijd, en tijd is geld. Het handmatig bijhouden van een rittenregistratie is tijdrovend en foutgevoelig. Dit kan resulteren in onnauwkeurigheden en het uiteindelijke verlies van geld. Er is echter een efficiëntere manier om kilometerregistratie bij te houden, namelijk digitaal. Met digitale kilometerregistratie kun je snel en eenvoudig een stuk efficiënter werken.

Automatische kilometerregistratie

Wist je dat je automatisch kilometerregistratie kunt bijhouden? Het geautomatiseerde systeem werkt door middel van GPS-technologie en houdt automatisch ritten bij. Dit betekent dat zakelijke rijders niet langer handmatig hun ritten hoeven bij te houden. Geautomatiseerde kilometerregistratie bespaart tijd en voorkomt fouten in de administratie.

Inzicht in brandstofverbruik

Digitale kilometerregistratie biedt niet alleen inzicht in gereden kilometers, maar ook in brandstofverbruik. Zo kun je snel zien hoeveel je hebt verbruikt en hoeveel dit uiteindelijk heeft gekost. Door inzicht te hebben in je brandstofverbruik, kun je ook besparen op de kosten.

Fiscale voordelen

Wanneer je als zakelijke rijder gebruikmaakt van digitale kilometerregistratie, kun je in aanmerking komen voor fiscale voordelen. Voor de Belastingdienst is het namelijk belangrijk om te weten wat het bijtellingspercentage is. Door gebruik te maken van digitale kilometerregistratie, kan de Belastingdienst het precieze bedrag berekenen. Hierdoor kun je als zakelijke rijder in aanmerking komen voor fiscale voordelen.

Combineer mobiliteitsdiensten

Digitale kilometerregistratie is de basis voor de administratie rondom mobiliteitsdiensten. Door mobiliteitsdiensten zoals autoverhuur, trein- en busvervoer in een kilometerregistratiesysteem te integreren, kan een efficiënt geheel worden gecreëerd. Het is daarnaast goedkoper dan de huur van een normale auto.

Reacties uitgeschakeld voor Leuke feitjes over makkelijke kilometerregistratie