Nieuws

Hier moet je aan denken bij het leasen van een auto

Investeren in jouw bedrijf is het beste wat je kunt doen. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je beter diensten kunt verlenen en dat andere processen van het bedrijf ook soepeler verlopen. Het kopen van een bedrijfsauto is een zeer goede inverstering, echter zul je vast gemerkt hebben dat de bedragen van een nieuwe auto behoorlijk hoog zijn. Op het moment dat je niet in een keer een groot bedrag wilt uitgeven voor een bedrijfsauto, kun je een beroep doen op financial lease. Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking kunt komen? Of sta je op het punt om een financial lease af te sluiten? Dan is het goed om vooraf informatie op te doen. Je wilt immers voorkomen dat je voor verrassingen komt te staan. Je kunt hier meer over lezen in dit artikel.

Informatie over financial lease

Tegenwoordig kun je over elk onderwerp informatie vergaren op het internet. Echter, kun je door de bomen het bos niet meer zien, omdat het allemaal veel informatie is. Om deze reden is het fijn om de nodige informatie, kort en krachtig, op een plek te hebben. Zo ben je in één keer goed geïnformeerd.Wanneer je een financial lease hebt afgesloten, komt dit bedrag op de balans van het bedrijf te staan. Mocht je gefinancierd willen worden, dan is het raadzaam om jouw financial lease zo snel mogelijk af te lossen. Op het moment dat je gesponsord wilt worden door een of meerdere bedrijven, kunnen deze sponsoren huiverig zijn om in jou te investeren als je grote openstaande rekeningen hebt.  Een voordelig punt waar je geen rekening mee kunt houden, is dat je met financial lease in de meeste gevallen geen zorgen hoeft te maken over onderhoudskosten. Het is goed om dit voor de zekerheid bij jouw financial lease na te gaan, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De voordelen van een bedrijfsauto op afbetaling

Een ander groot voordeel van een financial lease, is dat je geld van de belasting terug kunt krijgen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie, kun je dit in de vorm van aftrek kosten terugkrijgen. Tegenwoordig kun je online een financial lease berekenen en aanvragen. Hiervoor is het belangrijk om duidelijk te hebben hoeveel geld je gaat aanbetalen en daarnaast stel je ook vast hoelang je erover doet om de financial lease te betalen. Dit zal allemaal van invloed zijn op de hoogte van het laatste termijn. Het is goed om te weten dat er voorwaarden zijn verbonden aan het afsluiten van deze lease. Zo mag de desbetreffende auto niet ouder dan 12 jaar zijn, wanneer de het leasen stopt. Ook is het belangrijk dat de auto niet meer dan 200.000 kilometer gereden en moet de auto bij een gecertificeerde dealer gekocht worden. Ben je er klaar voor om de financial lease aan te vragen? Dan krijg je zo snel mogelijk een terugkoppeling. Tot slot, kunnen de kosten van de auto als zakelijke kosten op de balans van het bedrijf geboekt worden. Hierbij kun je denken aan benzinekosten, parkeerkosten, motorrijtuigenbelasting en meer.

Samenvattend, financial lease is voor ondernemers die een bedrijfsauto willen aanschaffen. Bij het afsluiten van zo een contract zijn er voorwaarde verbonden, maar het brengt veel voordelen met zich mee.

Reacties uitgeschakeld voor Hier moet je aan denken bij het leasen van een auto